Makaron semolinowy

Makaron semolinowy wytwarzany jest z mąki pozyskiwanej z pszenicy durum (tzw. pszenicy twardej). Nie powinna być ona mylona ze zwykłą pszenicą (tzw. miękką). Jest to makaron glutenowy, dlatego nie powinien być jedzony przez osoby z celiakią, zdiagnozowaną alergią lub po prostu te, które ze względów zdrowotnych wyeliminowały gluten ze swojej diety.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 14